Онлайн TV FM радіо FM пауза

На Прикарпатті чоловік хотів «відкупитись» від адміністративної відповідальності

Новини

Фігурант хотів «відкупитись» від адмінвідповідальності за керування автомобілем у нетверезому стані. Правопорушення зафіксували працівники Долинської поліції. Водій запропонував поліцейським хабар за не притягнення до відповідальності.

Про це повідомляє Поліція Івано-Франківської області.

Під час нагляду за безпекою дорожнього руху співробітники долинської поліції зупинили за порушення Правил дорожнього руху автомобіль «Skoda Octavia».За кермом перебував мешканець Княжолуки.

У ході спілкування з 40-річним водієм, поліцейські помітили, що він має явні ознаки алкогольного сп’яніння. Правоохоронці запропонували порушнику пройти огляд у встановленому законом порядку на стан сп’яніння, проте він відмовився.

Натомість порушник запропонував поліцейським «відкупні» у 1000 польських злотих, за непритягнення до відповідальності.

Правоохоронці попередили чоловіка про кримінальну відповідальність за такі дії. Проте попередження він проігнорував та поклав хабар у салон службового автомобіля.

Факт корупційного діяння задокументувала слідчо-оперативна група спільно із працівниками Івано-Франківського управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ. яку викликали на місце події поліцейські.

За пропозицію, обіцянку або надання неправомірної вигоди службовій особі, відповідно до ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України, слідство розпочало кримінальне провадження. За таке правопорушення чоловіку загрожує максимальне покарання до 4 років позбавлення волі.

Окрім того, за керування транспортним засобом у стані сп’яніння поліцейськими на водія складено протокол за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua