Онлайн TV FM радіо FM пауза

Проти правця, сказу, гепатиту та туберкульозу: на Прикарпатті бракує вакцин. Відео

Новини

На Прикарпатті бракує вакцин. І цього разу мова йде не про імунізацію від коронавірусу.  Останні пів року медики фіксують низькі показники щеплень проти правця, сказу, гепатиту B та туберкульозу, а все через те, що вакцини не вистачає.

Вакцину проти туберкульзу та гепатиту B людина отримує майже одразу після народження. Втім, нині в міському перенатальному їх вкрай недостатньо, констатує  начальниця управління охорони здоров’я Марія Бойко. Як приклад наводить ситуацію з вакциною проти гепатиту B. Нині в пологовому  їх 14, а в центрі первинної медичної допомоги залишилось лише 4. А от проти туберкульозу нині  медики імунізували вакциною БЦЖ понад сім сотень  малят — а це трохи більше половини від усіх новонароджених. 

Нестачу вакцин проти правця, сказу , гепатиту B та туберкульзу медики пояснюють тим, що усі сили  останні роки були направлені на боротьбу з коронавірусом. Коли ж стабілізується ситуація – поки навіть  прогнозувати не беруться.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua