Онлайн TV FM радіо FM пауза

На Прикарпатті викрили злочинну схему незаконного виїзду за кордон

Новини

Зловмисники виготовляли для військовозобов’язаних фальшиві документи, на підставі яких можна було перетнути державний кордон. Про це повідомляє Поліція Івано-Франківської області.

Слідчі встановили, що до злочинної схеми причетні 26, 35 та 42 – річні мешканці Калуша. Причетність ще одного фігуранта до злочинної діяльності встановляється. Організатор та його спільник виготовляли для своїх «клієнтів» фальшиві довідки військово-лікарської комісії із висновком про непридатність до військової служби. На підставі цих документів ухилянтам виготовляли фейкові посвідчення, в яких зазначалось, що особа нібито знята з військового обліку та не підлягає мобілізації. Надалі фігурант, який має право на виїзд з України, перевозив «клієнтів» через кордон.

Коштувала така «послуга» в середньому 3000-4000 доларів США. Правоохоронці затримали зловмисників на гарячому, при спробі перетнути кордон з військовозобов’язаним у Львівській області.

Під час обшуків на місці події виявлено та вилучено автомобіль, банківські карти, гроші, отримані злочинним шляхом, бланки довідок ВЛК, тимчасові посвідчення військовозобов’язаних тощо.


А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua