Онлайн TV FM радіо FM пауза

На Львівщині місцевому мешканцю повідомили про підозру в державній зраді

Новини

Львів’янин за гроші працював на агента ФСБ Російської Федерації. Чоловік, таємно використовував мобільний телефон, через нього поширив більше десятка дописів у одній із соціальних мереж, які прославляли окупантів і підтримували армію РФ.

За процесуального керівництва Львівської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру місцевому мешканцю за фактом державної зради, а також поширення матеріалів, у яких міститься виправдовування збройної агресії РФ проти України, та глорифікації представників збройних формувань ворога (ч. 2 ст. 111, ч. 2, 3 ст. 436-2 КК України).

«За даними слідства, підозрюваний, який відбував покарання у місцях несвободи за крадіжку, переписувався із співробітником ФСБ РФ. За гроші він допомагав проводити підривну діяльність проти України. Встановлено, що після чергової вподобаної проросійської публікації він отримав завдання від спецагента країни-агресорки – сфотографувати та визначити координати об’єктів критичної інфраструктури у Львові. Щоб виконати вказівку, підозрюваний залучив третю особу. Цій особі він надав перелік адрес, придбав мобільний телефон, провів інструктаж щодо фотографування та надіслав гроші на транспортні витрати»,- повідомляє Офіс Генерального прокурора.

Наразі розслідування триває. Надається правова оцінка діям співучаснику злочину. Досудове розслідування здійснюють слідчі Управління СБУ у Львівській області за матеріалами СБУ.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua