Онлайн TV FM радіо FM пауза

На Луганщині росіяни на КамАЗах пробували завезти зброю в Україну

У ніч з четверга на п’ятницю 23 травня на ділянці Луганського прикордонного загону українські прикордонники на Луганщині припинили чергові спроби озброєних росіян порушити державний кордон.

«22 травня від штабу Антитерористичного центру прикордонники отримали інформацію про ймовірну спробу завезення на територію України зброї та боєприпасів на ділянці відповідальності відділу прикордонної служби «Свердловськ» Луганського загону», – йдеться в повідомленніДержприкордонслужби України.

До місця можливого порушення кордону оперативно висунулися резерви прикордонного загону.

«О 01:30 до державного кордону з боку Росії під’їхало чотири «КамАЗи» у супроводі озброєних людей, які розпочали підготовку до порушення автомобілями держкордону, однак, за деякий час відмовилися від своїх намірів та повернулися вглиб РФ», – зазначили в ДПСУ.

Після інциденту українські прикордонники поінформували прикордонну службу ФСБ РФ. Однак російська сторона факт присутності автомобілів на кордоні заперечила і ніяк не зреагувала на цю подію.

Неспокійно знову було й біля прикордонного підрозділу «Станично-Луганське». Близько 21:00, 22 травня до цього відділу прикордонної служби, який напередодні атакувала озброєна група невідомих осіб, знову під’їхало кілька десятків озброєних людей, які заблокували виїзд із підрозділу та демонстративно розпочали підготовку до чергового штурму. Особовий склад прикордонного підрозділу також був приведений до бойової готовності та зайняв вогневі позиції, які були посилені після останньої атаки.

Позиційна демонстрація готовності до активних дій із боку росіян тривала кілька годин. Близько 4:00 невідомі особи відмовилися від своїх намірів та зняли облогу з підрозділу.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua