Онлайн TV FM радіо FM пауза

На Франківщині працює підприємство «Трансформери». Відео

Новини

Вже більше року підприємство «Трансформери» займається технічним обслуговуванням, переоснащенням та бронюванням автомобілів для Збройних Сил України. Робочий цех довгий час працював на Київщині, відтак через постійну небезпеку, переїхав на Прикарпаття. 

Більшість їхніх замовлень, розповідає заступниця директора Анна Тухта, на автівки надходить від Збройних Сил України, аварійних служб і підприємств критичної інфраструктури. Тоді вони, відповідно до потреб замовника, комплектують машину:

«Комплектуючі є і українського виробництва, але більшість – виробники за кордоном».

Звичайний автомобіль роблять броньованим за допомогою захисної «капсули». Щоб її встановити, розповідає директор з виробництва Дмитро Катрич, потрібно повністю розібрати машину та зняти обшивку.

Відтак на автомобіль встановлюють броньоване скло, товщиною приблизно 5-6 см. Перед цим його випробовують пострілами. Цим займаються працівники акредитованих центрів сертифікації.

«Складається воно з декількох шарів скла, спеціальна плівка та полікарбонат, який захищає людей від скла після попадання кулі»,- розповідає Михайло Іванюк, бригадир.

До прикладу, на одній із їхніх спеціалізованих автівок, військовослужбовці потрапили в ДТП. Завдяки броньованому склу та «капсулі» в салоні автомобіля, всі залишилися живими.

З часу створення, підприємство виготовило вже більше сотні спеціалізованих автомобілів.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua