Онлайн TV FM радіо FM пауза

На дільниці в Микуличині результати виборів визнали недійсними через зникнення бюлетенів

Новини

На дiльницi №261030 в селi Микуличин виборчого округу №87 в Івано-Франкiвськiй областi, де перемагав  кандидат вiд “За майбутнє” Олександр Шевченко, вибори визнали недiйсними.

Про це повiдомили спостерiгачi руху “Чесно” у соцмережi Facebook. пише РАІ.

“На перерахунку було 20 дільниць. За ніч планували перерахувати всі 20, вдалося перерахувати лише 5. На одній із 5 дільниць вибори визнали недійними. На цій дільниці перемагав Олександр Шевченко. У нього було 377 голосів, а у Василя Вірастюка 141”, – йдеться в повідомленні.

Причина визнання виборiв недiйсними – проблема iз заявами та голосуванням на дому. Крiм того, пропала частина бюлетенiв, а саме 100 бюлетенiв за Шевченка. Нагадаємо, що вiдрив мiж Шевченком i Вiрастюком йде на кiлька сотень голосiв.

Спостерiгачi зазначають, що деякi члени окружної виборчої комісії (ОВК) голосували проти визнання виборiв на цiй дiльницi недiйсними, але бiльшiсть була “за”. Кiлька членiв ОВК викликали полiцiю. Один заявив про викрадення бюлетенiв на цiй невизнанiй дiльницi. Зараз рахують наступну дiльницю.

Як повідомляло видання РАІ, у неділю, 28 березня, в одномандатних виборчих округах № 50 (Донецька область) та № 87 (Івано-Франківська область) відбувалися проміжні вибори народних депутатів України. За мандат народного депутата змагалися 32 кандидати.

Водночас кандидат у народні депутати по виборчому округу №87 (Івано-Франківська область) від партії “ВО “Свобода” Руслан Кошулинський вимагає визнати результати виборів недійсними та оголосити перевибори, зважаючи на численні порушення під час підрахунку голосів. Пресслужба “Слуги народу” заявила, що нардепи партії поїхали на місце розбиратися в ситуації.

Додамо, на довиборах в 87-му окрузі в Івано-Франківській області політсили “Слуга народу” і “За майбутнє” кожна заявили про перемогу своїх кандидатів – Василя Вірастюка та Олександра Шевченка. За офіційними даними, наразі лідирує Вірастюк, Шевченко на другому місці, а Коушлинський – на третьому. 

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
2
+1
0
+1
1
+1
0
+1
4
rai.ua