Онлайн TV FM радіо FM пауза

Кошулинський вимагає перевиборів, “Слуги народу” приїхали розбиратися: що відбувається на 87-му окрузі

Новини

Кандидат у народні депутати по виборчому округу №87 (Івано-Франківська область) від партії “ВО “Свобода” Руслан Кошулинський вимагає визнати результати виборів недійсними та оголосити перевибори, зважаючи на численні порушення під час підрахунку голосів.

Про це він написав на своїй сторінці у фейсбуці.

“Очевидні факти підкупу голосів, численні порушення на дільницях і те, що зараз відбувається в ОВК — це яскравий приклад грубої, незаконної боротьби за владу. Зважаючи на численні порушення і на ситуацію, що зараз відбувається, вимагаємо визнати результати виборів недійсними і оголосити перевибори. Громада не повинна бути ошуканою. Ці вибори показали, що українці можуть об’єднатися і тепер потрібно скоординувати свої сили і перемогти у цій боротьбі за справедливість”, — написав Кошулинський.

Станом на 7:00 31 березня окружна виборча комісія округу №87 з довиборів у Верховну Раду в Івано-Франківській області підрахувала 67,52% голосів.

Підрахунок голосів на довиборах до Верховної Ради на окрузі №87 в Івано-Франківській області призупинено. Пресслужба “Слуги народу” заявила, що нардепи партії поїхали на місце розбиратися в ситуації.

У вівторок, 30 березня, кілька членів окружної виборчої комісії, включаючи голову, не з’явилися до 12:00 на продовження підрахунку голосів, повідомляє ОПОРА. ЦВК призначила нових членів комісії, але підрахунок голосів не відновився, повідомляє пресслужба СН.

Нардепи з СН вирушили в Івано-Франківську область, щоб “з’ясувати ситуацію” з підрахунком голосів і “повернути ситуацію в правове поле”. Пресслужба партії заявляє про численні порушення під час виборів і після них.

Водночас партія «ЗА МАЙБУТНЄ» вимагає чесного підрахунку голосів на довиборах в Верховну Раду України в одномандатному виборчому окрузі №87 (Івано-Франківська область) та визнання перемоги кандидата від партії Олександра Шевченка.

Нагадаємо, у неділю, 28 березня, в одномандатних виборчих округах № 50 (Донецька область) та № 87 (Івано-Франківська область) відбувалися проміжні вибори народних депутатів України. За мандат народного депутата змагалися 32 кандидати.

ОВК №87 відправила 14 дільничних виборчих комісій на перерахунок голосів з голосування на довиборах до Верховної Ради. А вночі було повідомлення про замінування ОВК, яке виявилося неправдивим.

Додамо, на довиборах в 87-му окрузі в Івано-Франківській області політсили “Слуга народу” і “За майбутнє” кожна заявили про перемогу своїх кандидатів – Василя Вірастюка та Олександра Шевченка. За офіційними даними, наразі лідирує Вірастюк, Кошулинський на другому місці, а Шевченко – на третьому. 

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
3
+1
0
rai.ua