Онлайн TV FM радіо FM пауза

На базі Коломийського ліцею №9 проходить Всеукраїнська літня наукова школа з робототехніки

Новини

На базі Коломийського ліцею №9 проходить Всеукраїнська літня наукова школа з робототехніки. Триватиме вона 4 дні. На заході талановиті учні мають нагоду збиратися, щоб досліджувати світ робототехніки та розвивати свої навички. Літня наукова школа проходить під патронатом «Малої академії наук України». На захід приїхало чимало науковців.

Це перший такий Всеукраїнський захід пов’язаний із робототехнікою, який приймає 9 ліцей. Директорка навчального закладу Ганна Пасічна каже, що він корисний, як дітям, так і вчителям.

Зі слів Віталія Мосійчука доцента кафедри прикладної радіоелектроніки радіотехнічного факультету НТУУ «КПІ імені Ігоря Сікорського», така літня школа це чудова можливість для юних талантів зануритися у світ захоплюючих технологій, дослідити робототехніку та навчитися створювати власних роботів.

А от Андрій і Станіслав активно включилися в роботу літньої школи. Останній зізнається, що робототехніка це його захоплення.

Вчитель робототехніки ліцею №9 Володимир вважає, що саме за робототехнікою майбутнє.

Кандидатка педагогічних наук, директорка Івано-Франківського обласного відділення Малої академії наук України розповідає, що 9 ліцей обрали не випадково для організації Всеукраїнської літньої наукової школи.

Тож під час проведення заходу учасники школи пройдуть насичену програму, де вони:

  • ознайомляться з основами робототехніки;
  • навчаться працювати з мікрокомп’ютером Raspberry Pi;
  • опанують мову програмування Python;
  • дізнаються, як керувати двигунами та сервоприводами;
  • навчаться працювати з відеокамерою;
  • дослідять Інтернет речей та розроблять власні робототехнічні проєкти.
А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua