Онлайн TV FM радіо FM пауза

Другий дім для Едуарда Кірича – “батька” знаменитих козаків. Відео

Новини

На його мультфільмах виросло не одне покоління українців. Здається, немає жодної людини, яка б хоч раз у житті не бачила пригод знаменитої трійці – Тура, Ока та Грая. А те, як мають виглядати браві козаки – вигадав і втілив на екрані аніматор Едуард Кірич. Нині чоловік із дружиною проживають в Івано-Франківську.

Сюди разом з дружиною вони втікали з обстріляної загарбниками столиці. У свої майже 80-ть, він жартує і розкажує смішні історії.  Але щойно мова заходить про їхню 15-тигодинну дорогу в евакуаційному потязі –  на очах з’являються сльози.

 У Івано-Франківську разом з дружиною Едуард Кірич намагається жити і пізнавати нове місто. Для чоловіка це вже третя війна, адже сам народився у часи Другої світової, потім “2014” і ось наступ рашистів  24 лютого. Каже, такого звірства, як зараз, не переживали ніколи.

Нині у Києві залишилось найцінніше, каже Едуард Кірич  – його майстерня. Мультиплікатор зізнається, найбільше хоче повернутися в рідний, мирний Київ, адже переконаний – перемога обов’язково буде.

А ще у Едуарда Кірича є мрія – після перемоги створити новий мультик вже про героїв сьогодення, які кожного дня захищають незалежність нашої держави, подекуди й ціною власного життя.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua