Онлайн TV FM радіо FM пауза

Молодь Калуша навчає однолітків, як зменшити кількість відходів

Новини

У Калуській громаді реалізовують проєкт «Калуш сортує». Мета – навчити однолітків правильно поводитися з відходами. Втілюють цю ініціативу у рамках програми UPSHIFT, яку в Івано-Франківській області реалізує ГО «Між іншим», за підтримки ЮНІСЕФ та уряду Японії.

Про це повідомляє Калуська міська рада.

У Калуській громаді проєкт провадять активісти ГО «Молодь у дії», наставницею, якої є Іванна Гриців.

Ідея, відібрана й підтримана на конкурсній основі, напрацьована чотирма лідерками ГО «Молодь у дії»: Євгенією Німак, Анастасією Паламарчук, Тетяною Ковалевською та Софією Сушко.

«Зараз намагаємося розвивати правильні цінності в однолітків. Якщо ми закладемо хоча б у сотні школярів і студентів розуміння необхідності сортувати відходи, цей процес вже буде запущено. Тема поводження з відходами загалом дуже складна і не пропрацьована не те що на рівні нашої громади, а й держави. Але ми взяли на себе сміливість допомогти молоді зробити перший крок до мрії, де сортують всі»,- розповідає учасниця проєкту Євгенія Німак.

Першою частиною проєкту є лекції, де учасникам розповідають про наслідки недбалого ставлення до сміття і про те, як можна контролювати кількість відходів. Між теорією ліцеїстам і студентам пропонують командні ігри, щоб на практиці закріпити отримані знання. До занять долучені старшокласники ліцеїв № 5, 10, та імені Дмитра Бахматюка, а також студенти фахового коледжу культури і мистецтв і фахового коледжу економіки, права та інформаційних технологій.

У кожен із цих п’яти закладів освіти придбали сміттєві баки: впроваджують збір пластику та паперу. Між закладами згодом влаштують челендж. Зібрані відходи передадуть на вторинну переробку.

Двадцятого квітня у рамках проєкту відбудеться толока. Прибиратимуть одну із ділянок громади на березі р. Лімниці. На очищеній території влаштують пікнік.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua