Онлайн TV FM радіо FM пауза

Міжнародне співробітництво: відбулась зустріч президентів України, Франції та США

Новини

Надання літаків, тренування пілотів та інженерів, спільне виробництво боєприпасів – про це йшлося на зустрічі президентів України та Франції. Володимир Зеленський зазначив, що Франція підтримує наших захисників на фронті, оборону українських міст від російських ударів і глобальний тиск на росію через цю несправедливу війну.

Про це повідомляє Світлана Онищук Голова Івано-Франківської ОВА.

Лідери обговорили ситуацію на полі бою, російські спроби розширити війну та можливість їм протидіяти, підготовку до Глобального саміту миру у Швейцарії та участь Франції у реалізації Української формули миру, зокрема пункту щодо радіаційної та ядерної безпеки.

Президент Франції Еммануель Макрон оголосив про постачання Україні першої серії літаків «Міраж-2000» і про початок підготовки пілотів та інженерів для обслуговування винищувачів.

«Україна має легітимне право на оборону. Саме тому наша підтримка буде тривати в усіх галузях і секторах», – наголосив президент Франції Еммануель Макрон.

Також Еммануель Макрон запевнив у тому, що Франція підтримуватиме Україну на рівні ЄС, щоб наша держава отримала рішення про початок переговорів до кінця місяця, і на рівні НАТО під час саміту у Вашингтоні.

Також Володимир Зеленський зустрівся із Президентом США Джозефом Байденом.

«Ми розраховуємо на вашу подальшу підтримку і на те, що ви будете стояти з нами пліч-о-пліч. Це так необхідно для відчуття наших людей, що ми не самі, що ми з вами – нашим стратегічним партнером», – сказав Володимир Зеленський».

Під час зустрічі обговорили оборонні спроможності нашої країни. Президент України наголосив на важливості посилення захисту Харківщини та пришвидшенні поставок у межах нових пакетів військової допомоги від США. Лідери обговорили процес підготовки до підписання двосторонньої безпекової угоди.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua