Онлайн TV FM радіо FM пауза

Міграційний табір на півдні Мексики розібрали. Відео

Новини

На півдні Мексики, на кордоні з Гватемалою, розібрали великий міграційний табір. Там тисячі вихідців із Центральної Америки чекали, поки оформлять їхні документи, і вони зможуть рухатися далі на північ. В ідеалі — потраплять до США.

Тепер більш ніж трьом тисячам мігрантів дали дозвіл на транзит через територію Мексики. Кожному видали спеціальний QR-код.

Водночас з’ясувалося, що десятки мігрантів QR-код не отримали, проте їх також попросили залишити табір. Де вони чекатимуть на оформлення документів, поки незрозуміло.

У 2021 році до Мексики прибула рекордна кількість шукачів притулку, здебільшого з карибських країн. Цьому сприяв прихід до влади демократа Джо Байдена, який обіцяв скасувати політику свого попередника.

Республіканець Дональд Трамп докладав зусиль, щоб захистити кордони США від нелегальних мігрантів. Він також зводив на південному кордоні мур.

Проте Байден припинив будівництво, а також пообіцяв лояльніше ставитися до новоприбулих. Як наслідок, до кордону США ринули каравани мігрантів.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua