Онлайн TV FM радіо FM пауза

Мешканці Прикарпаття запасаються дровами. Відео

Новини

Зима обіцяє бути холодною та складною. Тож на Прикарпатті, зокрема у гірських населених пунктах, запасаються дровами. Роблять це, зазвичай, у місцевих лісових господарствах.

Василь Коніщук – житель села Красни, що на Верховинщині. Щороку пан Василь заздалегідь замовляє дрова у Верховинському державному лісгоспі. Для того, щоб взимку вдома було тепло, зізнається господар, потрібно немало коштів..

Попри те, що віднедавна у горах місцеві встановлюють і парове опалення, утім, стверджує пан Василь, частіше все ж обирають дрова. Чоловік не один десяток років працює завідуючим господарською частиною місцевої Красницької загальноосвітньої школи. Раніше, пригадує, заклад опалювали вугіллям, однак, з часом, зрозуміли, що це неефективно.

Щороку для опалення школи потрібно як мінімум 150 кубів дров. Однак, це далеко не все.

Щороку у Верховинському державному лісовому господарстві для жителів району та організацій заготовляють близько 8000 метрів кубічних дров.  Щоправда, потреби горян в рази більші. Їх забезпечують ще два лісові господарства, які працюються на Верховинщині.

Тож, горяни «готують сани літку» і вже відтепер активно запасаються дровами. У лісовому господарстві кажуть, часто їх треба чекати близько місяця.

Цьогоріч, передбачають у лісгоспі, дров знадобиться більше. На Верховинщині наразі проживає близько 5000 переселенців. Ці люди, зазвичай, мешкають у навчальних чи соціальних закладах. А їх також треба опалювати.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua