Онлайн TV FM радіо FM пауза

Мешканка Княждвора, що на Коломийщині, відзначила 100-літній ювілей. Відео

Новини

Мешканка Коломийщини Марія Григорець відзначила 100-ліття. Вона мешканка села Княждвір. Свій ювілей зустріла у рідній оселі. Там вона мешкає разом із донькою. Вітали ювілярку з такою датою члени родини, односельці та представники влади.

Гостей ювірярка зустрічає давньою колядкою , з усмішкою та у вишиванці. Гостям пані Марія каже, що усі роки минули немов один день. Та про жоден не шкодує. Хоча загалом життя її припало на скадні періоди. Адже це були воєнні та післявоєнні роки, радянська окупація. Далі була важка праця у колгоспі. Жінка сама виховувала доньку Одарку. З нею і зараз живуть разом.

Марія Дмитрівна прожила складне життя. Та каже, що й досі не втратила оптимізму та почуття гумору. У своєму поважному віці вона при світлому розумі. Бабуся полюбляє слухати радіо. Але найбільше любить співати. І досі пам’ятає багато старовинних колядок і пісень.

Наразі пані Марія має доньку, 4 онуків та 12 правнуків. Та, не усі змогли приїхати на ювілей, бо сьогодні перебувають закордоном. Вітали того дня ювілярку чимало гостей – це і родичі, і односельці. Завітали й представники влади Печеніжинської громади та з Коломийської районної державної адміністрації.

До речі, пані Марія Григорець на сьогодні єдина 100-літня мешканка Печеніжинської громади.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua