Онлайн TV FM радіо FM пауза

Мертва риба заповнила береги лагуни в Мексиці. Відео

screenshot 14 1 - Мертва риба заповнила береги лагуни в Мексиці. Відео - rai.ua Новини

Тисячі мертвих риб лежать на березі лагуни в північномексиканському штаті Чіуауа. Такі наслідки значної посухи, що виникла в регіоні. Тривалі періоди сильної спеки, коли температура підіймалася вище за 40 градусів Цельсія, призвели до обміління лагуни Бустільйос. Нині рівень води в ній критично низький.

«У лагуні зараз набагато менше води, у якій може жити риба, тому вона гине. Коли кількість води зменшується, забруднювальні речовини стають концентрованішими, і це також позначається на видах, які тут мешкають», – розповідає Ірма де ла Пена, керівник управління екології міста Куаутемок.

Від посухи постраждало майже 90 % території Мексики. Це найвищий відсоток із 2011 року. Особливо серйозна ситуація в посушливому штаті Чіуауа.

Нині місцева влада покриває мертву рибу вапном, побоюючись, що її швидке розкладання під палким сонцем може поставити під загрозу здоров’я населення. Адже мертва риба привалює комах. Також небезпечні бактерії можуть потрапити у воду.

«Ми не можемо виправити те, що дедалі більше риби гине. Нам потрібен дощ, щоб знову наповнити лагуну. Але зараз нас непокоїть санітарне питання», – зазначає Сауль Саусамеда, голова громади.

Водночас місцевим фермерам важко дістати воду для господарств, бо водосховища обміліли. Як наслідок, помирає худоба, зокрема корови та осли.

«Корови, яких ви тут бачите, помирають, бо бракує їжі, а також через посуху та хвороби. Ми не можемо їх повернути. Тут лежить кілька корів, а далі ще три. Усе висохло, води нема», – наголошує Хесус Марія Паласіос, фермер.

Багатьом нічого не лишається, як переїхати до інших районів.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua