Онлайн TV FM радіо FM пауза

Меркель: Приєднання Криму до Росії суперечить міжнародному праву

Прийняття Криму до складу Росії суперечить міжнародному праву. Про це заявила канцлер Німеччини Ангела Меркель у вівторок на прес-конференції у Берліні.

“Що стосується Криму, то так званий референдум суперечить міжнародному праву, заява про його незалежність, яку вчора визнав російський президент, суперечить міжнародному праву, і прийняття його у склад Російської Федерації, на наш погляд, суперечить міжнародному праву”, – сказала вона.

Як зазначила канцлер, разом  з політикою запровадження Євросоюзом санкцій проти Росії потрібно продовжувати діалог, у тому числі із залученням міжнародних організацій, насамперед Ради Безпеки ООН, ОБСЄ та Ради Європи. Водночас, вона визнала, що у питанні Криму “розбіжності у поглядах зберігатимуться”.

Як повідомлось, віце-президент США Джо Байден засудив приєднання Кримського півострова до Росії і пригрозив подальшими санкціями щодо РФ. 

Нагадаємо, сьогодні президент Росії Владімір Путін підписав з сепаратистами “договір між РФ і Республікою Крим про прийняття в Російську Федерації Республіки Крим та утворення в складі РФ нових суб’єктів”. До цього Путіннаказав ратифікувати входження Криму у склад Російської Федерації. 

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua