Онлайн TV FM радіо FM пауза

У Калуші виник медичний скандал через матеріальне забезпечення на станції швидкої та невідкладної медичної допомоги. Відео

Новини

Медичний скандал на Калуській сесії. Медичний директор центральної районної лікарні просить депутатів прийняти звернення до обласної влади про те, щоб Калуську станцію швидкої невідкладної медичної допомоги дооснастили дефібриляторами та кисневими балонами.

Це викликало обурення в керівництва структури в області.  Адже за останні два роки Калуська станція отримала сім нових спеціалізованих автомобілів оснащених всім необхідним.

На останній сесії Калуської міської ради прозвучала інформація щодо критичної ситуації з матеріальним забезпеченням на Калуській станції швидкої та невідкладної медичної допомоги, що нібито в каретах «швидкої» не вистачає дефібриляторів та кисневих балонів. Однак лише з 2019 року, відколи Калуська «швидка» знаходиться у складі комунального некомерційного підприємства «Обласний клінічний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Івано-Франківської обласної ради», тут отримали 7 нових повністю обладнаних спеціалізованих автомобілів. Тож проблем із матеріальним забезпеченням немає жодних, зазначає головний лікар установи Василь Романюк.

Спеціалізований санітарний транспорт на базі повнопривідних Citroen Jumper закуплений за кошти державного та обласного бюджетів. Усі автомобілі обладнані необхідним для порятунку людського життя обладнанням.

До цього часу на Калуській станції екстреної медичної допомоги справді була критична ситуація – підтверджують в області. Крім того, капітального ремонту потребувала і покрівля приміщення Калуської «швидкої».

Загалом, за словами Мирона Матейка, лише за рік в області поновили понад 80 одиниць санітарного транспорту.

Тож калуські медики і надалі докладатимуть максимум зусиль, щоб забезпечити організацію та надання екстреної медичної допомоги на території територіальної громади.

Калуська міська рада теж долучається до покращення матеріально-технічної бази закладу, адже розуміє, що медики цієї установи надають допомогу переважно мешканцям Калуської територіальної громади. Тому нещодавно з бюджету громади було виділено 200 тис. грн для придбання спеціалізованого одягу для медичних працівників.

А яка ваша реакція?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua