Онлайн TV FM радіо FM пауза

Матеївецька первинка отримала нове медичне обладнання

Новини

Апарат УЗД, аналізатор крові та карета швидкої допомоги поповнила парк медичного забезпечення Матеївецького центру первинної медико-санітарної допомоги. Це дасть можливість якісніше обслуговувати населення 12 сіл, що входять до складу громади. Тим паче, що розташовані вони обабіч Пруту. Тепер мешканцям населеного пункту для обслідування не потрібно їхати до районного чи обласного центрів.

У Матеївецькому центрі первинної медико-санітарної допомоги працюють 25 медиків. 4 із них – це сімейні лікарі. У громаді давно мріяли про власний апарат УЗД, каже головна лікарка медустанови. І ось отримали таке потрібне обладнання. Очільник Матеївецької громади тішиться, що якісні медичні послуги стали доступнішими для мешканців сільської місцевості.

Активно долучається допомогою і родина колишнього очільника громади. Цього разу приклали зусиль, щоб таке дороговартісне обладнання потрапило у населені пункти Матеївщини.

Директор департаменту здоров’я обласної адміністрації Ігор Дмитренко певен, що і інші громади Прикарпаття в найближчому часі отримають таке обладнання. У департаменті охорони здоров’я запевняють, що амбулаторії у сільській місцевості будуть доукомплектовувати. А медики проходитимуть відповідні навчання.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua