Онлайн TV FM радіо FM пауза

Майже сотня підприємців з регіонів України, де ведуться бойові дії, нині працюють на Прикарпатті. Відео

Новини

Врятувати працівників та бізнес. Найбільше у російсько-українській війні страждають промислові регіони України. Деяким підприємствам все ж вдалось вивезти з-під обстрілів персонал та обладнання. Зокрема, понад вісім десятків виробництв переїхали на Прикарпаття. Нині вони базуються у 15-ти громадах регіону.

Одним із таких підприємств став Запорізький завод кольорових металів. Тепер вони працюють в Івано-Франківську. Фінансовий директор заводу Євген Бойко каже, частина працівників переїхали із Запоріжжя, інших знайшли вже на Прикарпатті.

Ще одне підприємство релоковане з Києва та Миколаєва до Івано-Франківська – ІТ-підприємці та розробники стартапу “sugar”. Це спеціальний застосунок для людей, які хворіють на цукровий діабет. Його співзасновник Богдан Діордіца розповідає, найскладніше – знайти необхідне приміщення. Тож доводиться працювати вдома.

Голова Івано-Франківської громади Руслан Марцінків зазначає, Прикарпаття має бути надійним тилом для всієї України. Зокрема, забезпечити людей роботою, а державу – податками.

Тож Прикарпаття готове до нових викликів і за потреби може стати прихистком для підприємств з тих регіонів, де тривають бойовій дії.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua