Онлайн TV FM радіо FM пауза

Львівська науковиця виготовляє добриво на основі чорного трюфеля. Відео

Новини

Львівська науковиця виготовляє добриво на основі чорного трюфеля. Ним уже користуються більше сотні господарств по всій країні.

Вікторія Оліферчук досліджує Царство грибів понад 30 років. Так, під мікроскопом, на початку 2000-их вона знайшла корисні спори в чорному трюфелі. Тоді випадково натрапила на статтю у французькому журналі, у якій йшлось, що саме цей гриб допоможе рослинам прижитися в забрудненій зоні. Взявши за основу ці знання, науковиця із колегами взялась за озеленення колишнього сірчаного кар’єру неподалік Львова.

Зелень на кар’єрах таки почала рости, адже добриво Вікторії простимулювало мікоризу. Так називають дружнє співжиття кореня та грибів. Рослина постачає грибницям цукри, а ті їй — воду й мінерали. Відтак трава, кущі, дерева чи агрокультури виростають рівномірно, а їхня урожайність збільшується. І все — завдяки штаму, який вивели із трюфеля.

А яка ваша реакція?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua