Онлайн TV FM радіо FM пауза

Львів остаточно відмовився від хлорування води у міському водогоні. Відео

Новини

Можна пити прямісінько з крана! Львів остаточно відмовився від хлорування води у міському водогоні. Наприкінці року запрацювала фінальна переобладнана станція знезараження води.

Відтак, і останні кілька вулиць міста, які донедавна отримували продезінфіковану рідким хлором воду, вже перейшли на нову, очищену за допомогою гіпохлориду натрію. Тож, станом на сьогодні, увесь Львів уже отримує воду без хлору.

Новий реагент, гіпохлорит натрію, виготовлений зі звичайної солі, яку можна знайти на кожній кухні. Основна його перевага — він покращує показники питної води з крана, тож хлоркою вона більше не буде тхнути. А ще цей реагент дешевший та має триваліший ефект дезінфекції.

Також новий спосіб знезараження не тільки очищує воду, а й труби, якими вона потрапляє в домівки. Вперше про повну відмову від хлору заявив міський голова Львова Андрій Садовий восени минулого року. Відтоді у місті переобладнали шість станцій очищення. Та на цьому не зупинятимуться.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
1
+1
1
+1
1
+1
0
+1
1
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua