Онлайн TV FM радіо FM пауза

Київський сміттєспалювальний завод “Енергія” отримав сучасний грейферний кран від лідера українського кранобудування

Новини

Сміттєспалювальний завод «Енергія», переробляючий понад 25% сміття з української столиці, отримав сучасний автоматизований грейферний кран від лідера українського кранобудування – Київського заводу підіймально-транспортного обладнання. При цьому новий кран створювався за активної участі компанії «Шнейдер Електрик Україна», співробітники якої прийняли активну участь у створенні автоматизованої системи управління грейфером, втіливши тим самим в життя концепцію EcoStruxure Platform.

EcoStruxure – це унікальна інноваційна цифрова платформа, комплексно об’єднуюча кращі у своїй галузі ІТ-рішення з найбільш сучасними інформаційними технологіями, даючи тим самим можливість домогтися максимальної енергоефективності та оптимальних техніко-експлуатаційних параметрів.

Варто відзначити, що «Шнейдер Електрик» має багаторічний різнобічний досвід по впровадженню інноваційних рішень у самі різні галузі промисловості, а Київський завод ПТО має парк сучасного промислового обладнання й активно впроваджує інноваційні технології в області кранобудування, тому співпраця двох цих підприємств стало вельми успішною як для них самих, так і, природно, для кінцевого замовника – заводу «Енергія», що отримав грейферний кран найвищого світового рівня.

Новий кран обладнаний комфортабельною кабіною оператора, що забезпечує максимальні зручності при роботі. Весь робочий процес і стан робочих механізмів контролюється за допомогою людино-машинного інтуїтивно зрозумілого інтерфейсу Harmony, при цьому для управління оператору досить одного джойстика.

Встановлені системи управління забезпечують точне позиціонування і плавне переміщення вантажозахватного механізму, в результаті чого абсолютно виключені підвищені навантаження на окремі фрагменти мосту і підкранових шляхів, а також на основні механізми крана – завдяки всім цим факторам збільшується міжремонтний термін експлуатації крана в цілому, істотно скорочується споживання електроспоживання на заводі «Енергія».

Базовим компонентом системи управління служить логічний промисловий контролер Modicon M241, що працює на ретельно розробленому алгоритмі зі спеціалізованої бібліотеки «грейферний автомат», забезпечуючи роботу в напівавтоматичному режимі на всіх етапах підйомно-транспортних робіт. Крім того, встановлені перетворювачі частоти Altivar ATV930 із рекупераційним модулем, що сприяє додатковому зниженню витрат електроенергії на підприємстві.

Директор департаменту «Промисловість» Павло Пилипенко, який курирував проект із боку компанії «Шнейдер Електрик», каже: «Майже всі найбільші OEM-виробники віддають перевагу обладнанню Schneider Electric у своїх нових проектах. Ось і в даному випадку ми разом з КЗПТО створили відмінний грейферний мостовий кран, який буде цілком безпечний, надійний і економічний в роботі».

Генеральний директор КЗПТО Олексій Севастьянов доповнює його: «Завдяки нашим партнерським відносинам, наш завод має можливість створювати кращі вантажопідйомні крани в Україні, оснащені найсучаснішою автоматикою і електрообладнанням, що гарантує нашим замовникам надійність, безвідмовність, безпеку і довговічність нашої продукції».

А яка ваша реакція?
+1
8
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua