Онлайн TV FM радіо FM пауза

В Івано-Франківську відбудеться фестиваль професійного музичного мистецтва. Відео

Культура

1 березня в Івано-Франківську розпочнеться традиційний фестиваль професійного музичного мистецтва “Прикарпатська весна 2024”. У його рамках заплановано 9 концертів не лише в обласному центрі, а й в інших містах регіону.

«Розпочинаємо вже восьму пресконференцію з нагоди «Прикарпатської весни». Насправді, ми очікуємо світової премʼєри. Я вважаю, що у нас немає культурного фронту, у нас є культурний тил. І якщо кожен на своєму місці буде працювати для України та її перемоги, тоді той фронт буде стояти і триматися. На нашій сцені буде п’ять подій – ми маємо два виїзди до Городенки та Коломиї, а ще три виїзди до обласної філармонії у Тернополі, Львівської національної музичної академії імені Миколи Лисенка, та до міста Долина Івано-Франківської області»,– сказав Василь Тимків, директор Івано-Франківської обласної філармонії іменні Іри Маланюк.

Перший концерт, у рамках «Прикарпатської весни», відбудеться 1 березня на сцені Івано-Франківської обласної філармонії. Це буде виступ заслуженого артиста України скрипаля Назарія Пилатюка з прем’єрою твору композитора Макса Ріхтера – «Пори року».

«Місточком буде перифраз, погляд сучасника на твір «Пори року», Антоніо Вівальді»,- зазначила художня керівниця та концертмейстерка, народна артистка України Natalia Mandryka.

Вже наступного дня, 2 березня, до Івано-Франківська завітає один з найкращих віолончелістів України Денис Литвиненко.

«Він буде презентувати італійського композитора Отторіно Респігі та французького Каміля Сен-Санса. Україна є культурною нацією, проведення фестивалів професійного музичного мистецтва говорить нам про те, що ми розвиваємось. Вся робота філармонії полягає в тому, що ми тримаємо культурний рівень, особливо в нашій області»,– прокоментував художній керівник Івано-Франківської обласної філармонії іменні Іри Маланюк Roman Dzundza.

«Прикарпатська весна 2024» триватиме до 9 березня. Шість концертів відбудуться на сцені Івано-Франківської обласної філармонії.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua