Онлайн TV FM радіо FM пауза

В Івано-Франківську відкрили пам’ятну дошку акторці Наталії Наум. Відео

Культура

Анотаційну дошку акторці театру і кіно Наталії Наум відкрили у Івано-Франківську. Пам’ятний знак встановили на вулиці Грушевського, 1А. На відкриття прийшли рідні та близькі акторки, колеги та поціновувачі творчості Наталії Наум. 

Про це зазначає міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

«Прикарпаття – це намолений кінематографічний край не тільки за локаціями, а за своїм акторським уособленням. Це Сергій Романюк, Богдан Бенюк, це Ірма Вітовська, і врешті до перлини української акторської школи – Наталії Наум», – впевнений голова Національної спілки кінематографістів України Сергій Борденюк.

Наталія Наум народилася у Івано-Франківській області. Зіграла у більше ніж в сорока фільмах. Найвідомішими є «За двома зайцями», «Наталка Полтавка», «Олекса Довбуш» та «Білий птах з чорною ознакою».

«Пані Наталя – видатна акторка, яка грала у фільмах, була чудовою акторкою і відзначилася українським духом та ідентичністю. На жаль, вона жила і грала в основному в радянський час, коли дуже була цензура. Але, незважаючи на це все, ми ці фільми дуже любимо, і пам’ятаємо пані Наталію, яка уособлює те покоління українських видатних акторів», – прокоментував Руслан Марцінків.

На відкриття анотаційної дошки Наталії Наум до Івано-Франківська приїхав син акторки – Олександр Денисенко. Він зачитав вірш, який присвятив матері та розповів про дитинство та юність, які подарувала своїм двом синам – Тарасові і Олександрові Денисенкам акторка українського кіно.

«Будь-яка пам’ять, будь-який спомин за небіжчиком – це продовження його життя. Тому для мене сьогодні продовження життя моєї мами в серцях франківців, в серцях тих, хто її пам’ятав, знав, любив. І тих, хто шанує її пам’ять», – зазначає Олександр Денисенко, син акторки.

Відтак, Івано-Франківський осередок Національної спілки кінематографістів України створив за проєктом «Власна марка» Укрпошти поштову марку та поштовий конверт пам’яті Наталії Наум.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua