Онлайн TV FM радіо FM пауза

В Івано-Франківську відбулася 15-а виставка художнього текстилю під назвою «Скіфія». Відео

Культура

15-е Міжнародне бієнале художнього текстилю «Скіфія» продемонстували на Прикарпатті. На виставці представили роботи авторів з різних країн. Це твори як і в традиційних техніках, так і експериментальні роботи та витвори різного формату – від маленьких об’єктів до великих інсталяцій. 

«Ціль виставки – зробити так, щоб художники з-за кордону виставляли свої роботи в Україні. Це було принципове питання для мене»,- розповіла Людмила Єгорова, засновниця Міжнародного бієнале художнього текстилю «Скіфія».

Мисткиня із Києва Євгенія Коган представила свою роботу під назвою «Ліс ізюлій». Каже, вона складається з двох шарів: нижній – це дзеркальна поверхня, а верхній – ліс, який кожен інтерпретує по-своєму:

«Її ідея в тому, щоб віднайти себе і побачити себе в дзеркалі, то треба пройти крізь певний ліс ілюзій, наприклад: соціум, якісь певні упередження. Це натуральний шовк, необроблений, спеціально для творчих робіт».

До виставки долучилася і Ольга Парута-Вітрук зі Львова. Жінка поділилася своєю ткацькою роботою «В саду дерев життя».

«Я займаюсь гобеленами ціле життя, але останнім часом почала робити аплікацію. Це все я тчу на ремізному верстаті ремізною технікою, а зверху роблю аплікацію»

Завітала до музею, щоб насолодитися творами мистецтва Ольга Ворохта, яка сама займається текстилем вже 10 років:

«Для мене це вражаюча виставка. Оскільки я вже 10 років теж займаюся текстилем, то мені завжди цікаво побачити щось нове. Тут представлені роботи різних країн».

Роботи експонуються в Івано-Франківському Краєзнавчому музеї. Виставка триватиме до 18 червня. 

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua