Онлайн TV FM радіо FM пауза

У Франківську презентували «Знайомого з Котора»

У суботу, 14 березня, в Центрі польської культури в Івано-Франківську відбулася презентація книжки «Знайомий з Котора». Це збірка із трьох прозових творів польської поетеси та письменниці Галини Посвятовської. Українською їх переклав прикарпатський журналіст, редактор відділу новин ТРК «3-Студія» Володимир Гарматюк, який і презентував книжку, пише Репортер.

«Я познайомився із творчістю Посвятовської десь 20 років тому, відчув, що мені це дуже близьке, – каже Гарматюк. – Вона писала про кохання, про життя, про душу. Її твори дуже глибокі, непрості, адже вона все своє життя боролася зі смертю».

Галина Посвятовська (HalinaPoświatowskaнародилась у 1935 році, а померла після другої операції на серці в 1967-му. Незважаючи на коротке життя, залишила значний слід у польській літературі. Перша збірка її віршів вийшла в 1955 році. За життя Посвятовськавидала ще дві збірки – «Сьогоднішній день» та «Ода руками», а також повість «Розповідь для друга» – у 2013 році цей твір вийшов українською теж у перекладі Володимира Гарматюка. Зараз він працює над перекладом зібрання поезій Посвятовської.

Книжка «Знайомий з Котора» видана за фінансової підтримки та сприяння Генерального консульства Польщі у Львові та Центра польської культури в Івано-Франківську.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua