Онлайн TV FM радіо FM пауза

У Франківському драмтеатрі покажуть виставу «Венера в хутрі». Відео

Культура

Про мазохізм як ваду, про норми і табу. У Франківському драмтеатрі працюють над восьмою прем’єрою 85 театрального сезону – покажуть виставу за романом Леопольда фон Захер-Мазоха. Саме у цьому творі зафіксовано першу літературну спробу осмислення мазохізму як соціального і сексуально-психологічного феномена.

Це буде постановка режисера Назарія Паніва «Венера в хутрі» у жанровому визначенні «атонія відчуттів» за романом Леопольда фон Захер-Мазоха. Митець каже, що у цій постановці хоче сконцентрувати увагу глядачів на самому авторі – австрійцеві, який народився у Львові та його найбільш «сороміцькому» творі.

«Хочемо показати на його прикладі, що потрібно дивитися глибше, читати глибше і читати «між рядків» те, що закладав автор. Мені дуже важливо показати в цій виставі питання взаємин в стосунках. Ми будемо піднімати тему співзалежності в парі», – розповів Назарій Панів, режисер Франківського драмтеатру.

Акторки Лілія Абрам’юк та Юлія Коник у виставі виконуватимуть роль Ванди фон Дунаєвої. Кажуть, таку жінку – важко зрозуміти та зіграти і спершу вона їх лякала.

«Коли я прочитала цей роман, мені трохи стало страшно. Це жінка сильна, вольова, але вона «з перчинкою». Ця робота стала для мене реальним пошуком – в першу чергу акторських рисах», – зізнається Лілія Абрам’юк, виконавиця ролі Ванди фон Дунаєвої.

А роль Северина фон Куземського зіграють Ігор Захарчук та Олег Деркач. Актори зазначають, попри те, що вистава провокативна – у ній немає вульгарності, вона – художньо красива і естетична. Постановка зачіпатиме важливі теми у стосунках, зокрема й співзалежності.

«Мій герой в якийсь період обманював та шукав себе. Він поставив еталоном Венеру і йшов за нею через зовнішність», – сказав Ігор Захарчук, виконавець ролі Северина фон Куземського.

Вистава «Венера в хутрі» має вікове обмеження 18+. Прем’єра відбудеться на камерній сцені Франківського драмтеатру 12 березня.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua