Онлайн TV FM радіо FM пауза

Розмовний клуб для ВПО в обласній книгозбірні

Культура

9 квітня 2024 року у відділі соціокультурної проєктної діяльності Івано-Франківської ОУНБ ім. І. Франка відбулося чергове засідання клубу розмовної української мови для внутрішньо переміщених людей, який модерує Любов Процюк, філологиня, волонтерка і добрий друг обласної книгозбірні.

Про це йдеться на сайті Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Івана Франка:

«Розмовний клуб – це спільнота однодумців для щоденного удосконалення володіння українською мовою і говоріння нею вільно. На засіданнях у безпечному й затишному бібліотечному просторі учасники покращують власне мовлення, дізнаються про цікавинки української мови та спілкуються на різні теми».

Цього разу члени клубу знайомилися з творчістю видатного українського письменника-шістдесятника Василя Симоненка – «поета без каменю за душею».

Учасники клубу декламували вірші, вивчаючи нові слова й обговорюючи зміст, рефлексуючи над текстом, емоціями поета. Любов Процюк як модератор надала практичні рекомендації для удосконалення комунікативних навичок.

Кожного разу теми для обговорення змінюються відповідно до інтересів учасників.

«А ще наші клубні зустрічі допомагають подолати не тільки мовний бар’єр, але й зрозуміти правила української мови. Учасники зможуть вибудувати фундамент – системні знання граматики української мови, які часто призводять до прикрих помилок. На розмовних зустрічах вони практикуються й позбуваються багатьох мовних покручів»,- зазначають учасники клубу.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua