Онлайн TV FM радіо FM пауза

Книжку прикарпатських письменниців видали в Кореї

Корейське видавництво придбало права на видання дитячої книжки Прохаськів про кротенят.

Книгу “Хто зробить сніг” Тараса та Мар’яни Прохаськів «Видавництво Старого Лева»  надрукувало 2013-го. І от, віднедавна, , цю чудову й повчальну історію про кротенят, дружбу та взаємодопомогу, турботу та домашній затишок, а також про те, хто насправді робить сніг, зможуть читати у Південній Кореї, де її опублікувало видавництво  BookNBean Publisher.  Про це «День» поінформували у «Видавництві Старого Лева».

«Для мене вихід книжки корейською мовою – дуже важлива подія, – говорить Мар’яна Прохасько. – Передовсім тому, що це – перший переклад «кротів». Я завжди дуже радію, коли комусь подобається те, що я роблю. І дуже ціную всі вияви уваги. Це може бути усмішка того, хто розглядає мої ілюстрації, або бажання дитини слухати далі книжку. Може бути якась нагорода або премія чи пропозиція видати книжку іноземною мовою. Всі ці знаки – однаково цінні і є підтвердженням того, що я – на своєму місці, що рухаюся у правильному напрямку, що є ще хтось, хто сприймає світ подібно до мене, і що те, що я роблю, має сенс. Особливо приємно і несподівано, що перший переклад виходить в Південній Кореї  – країні, яка так далеко від нас, має зовсім іншу культуру, мову і, здавалось би, так мало спільного з нами. Я знаю, що корейці дуже цікавляться рештою світу і видають багато перекладної літератури. Звичайно ж, хочеться, щоби в Україні теж більше видавали іноземної дитячої літератури, яка є дуже цікавою і різноманітною».

Нагадаємо, що книжка Тараса і Мар’яни Прохаськів «Хто зробить сніг» стала переможцем конкурсу «Книга року ВВС-2013» у номінації «Дитяча книга», а також отримала премію «ЛітАкцент-2013» у номінації «Поезія і проза для дітей», посіла перше місце рейтингу «Книжка року-2013» у номінації «Дитяче свято». А 2014-го потрапила до світового каталогу The White Ravens.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua