Онлайн TV FM радіо FM пауза

Івано-Франківський драмтеатр відкрив перший в Україні Шекспірівський фестиваль. Відео

shek - Івано-Франківський драмтеатр відкрив перший в Україні Шекспірівський фестиваль. Відео - rai.ua Культура

У Івано-Франківському драматичному театрі розпочався перший в Україні Шекспірівський фестиваль. Протягом тижня поціновувачі мистецтва матимуть змогу переглянути 10 постановок творів Вільяма Шекспіра від українських акторів та закордонної делегації. Мета фестивалю – показати українську ідентичність та її відношення до світової культури. 

Упродовж тижня актори з нашої держави, а ще – Польщі, Молдови та Італії нестимуть творчість Шекспіра у світ.

Український поет Юрій Андрухович зазначає, творчість англійського драматурга – мистецтво, яке може пізнати не кожна культура:

«Шекспір – це такий поет на всі часи. Це людина, яка створювала цілі світи. Шекспір дається лише розвинутим культурам. Я маю на увазі, що перекласти Шекспіра для того, щоб його зрозуміти і він звучав та впливав, як 400 років тому, то це мусить бути якась адекватність».

Відвідав культурну подію і Надзвичайний та Повноважний Посол Великобританії в Україні Мартін Гарріс. Каже, підтримувати українську культуру надзвичайно важливо:

«По-перше мені дуже приємно, що ми маємо цей шанс поділитися нашою культурою, але я знаю, що Шекспір не тільки наш, він всесвітній автор. Цей фестиваль свідчить про те, що українська культура живе і розвивається дуже активно. Ми б хотіли підтримувати розвиток української культури».

Міський голова Івано-Франківської громади Руслан Марцінків вважає, що проведення шекспірівського фестивалю у Франківському драмтеатрі – важлива подія для міста:

«Наш театр досить популярний в цілій Україні, він має достатньо хорошу пресу за кордоном. Тому дуже важливо, щоб такі події відбувалися навіть в умовах війни. Запрошуємо відвідувати протягом тижня різні вистави, події».

Шекспірівський фестиваль триватиме з 17 по 23 червня.

Головне зображення: https://www.google.com/url?sa=i&url=https%3A%2F%2Fstarylev.com.ua%2Fblogs%2Fpysaty-yak-vilyam-shekspir-10-porad&psig=AOvVaw0spmMpR4jHy5N4shxxFYJv&ust=1718882472481000&source=images&cd=vfe&opi=89978449&ved=0CBEQjRxqFwoTCJiYnarG54YDFQAAAAAdAAAAABAE

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua