Онлайн TV FM радіо FM пауза

Данило Книшук презентував бюсти визначних людей Прикарпаття. Відео

Культура

Український скульптор Данило Книшук працює над проєктом «Особистості Прикарпаття». Це буде галерея бюстів визначних людей, які народились і творили в Івано-Франківській області. Наразі вже готово 5 таких скульптур. 

«Мета проєкту – створити образ Прикарпаття через постатей, які працювали для цього краю і відображають його сутність та душу»,- розповів Данило Книшук, скульптор.

Митець каже, що ця ідея виникла під час роботи над іншим проєктом, де у фокусі були визначні постаті усієї України. Тоді скульптор чітко помітив, що кожен регіон і люди, які там мешкають – мають свої особливості:

«Кожен регіон має таких великих, глибоких постатей, які мають яскраву індивідуальність, а це дуже збагачує культуру України».

Перша скульптура у рамках цього проєкту була створена у 2020 році. Це була постать Степана Пушика. Нині в експозиції – 5 бюстів.

«Тут представлені Дмитро Павличко, Михайло Кривень, Володимир Гробовецький.. А також постать мого батька Книшука Михайла, який працював і навчався на Прикарпатті».

У планах скульптора ще чимало особистостей.

А яка ваша реакція?
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua