Онлайн TV FM радіо FM пауза

Поліцейські Прикарпаття затримали групу осіб, які збували зброю. Фото

Кримінал

Поліцейські Івано-Франківської області встановили, що до збуту зброї причетні троє мешканців Косівського району, їх затримали та вилучили склад заборонених предметів.

Про це повідомляє Поліція Івано-Франківської області.

Протиправну діяльність фігурантів викрили та зупинили слідчі Слідчого управління з оперативниками Управління карного розшуку ГУНП в Івано-Франківській області, спільно зі співробітниками СБУ в Івано-Франківській області. Процесуальне керівництво у справі здійснює Івано-Франківська обласна прокуратура.

Під час досудового розслідування правоохоронці задокументували 9 фактів продажу заборонених предметів. Зокрема йдеться про автомат «АКС 47», один предмет зовні схожий на затвор з ударником до автомата, два автомати «АК 74», пістолет-кулемет «SA – 26», револьвер та численні набої до вогнепальної зброї.

65-річного фігуранта, раніше судимого, поліцейські затримали на «гарячому», після того, як він отримав 1000 доларів США за незаконний збут пістолета – кулемета системи Шпагіна. Під час обшуку в транспортному засобі та за місцем проживання чоловіка, поліцейські виявили та вилучили револьвер «Jaguar», гроші, предмети схожі на гранати «М-67» та сотні патронів різних калібрів.

За місцями проживання двох інших 50-річних фігурантів-спільників оперативники також провели обшуки. Виявлено та вилучено декілька гладкоствольних рушниць, помпову рушницю, карабін «МАУЗЕР», снайперську гвинтівку СВД, 2 глушники, пістолети та більше тисячі набоїв різних калібрів.

Все вилучене поліцейські направили на експертизу.

Фігурантів затримали в процесуальному порядку. Слідчі повідомили їм про підозри у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Суд брав запобіжні заходи – тримання під вартою. Наразі правоохоронці та служба безпеки встановлюють канали надходження зброї та інших осіб, причетних до незаконного збуту боєприпасів та засобів ураження на території області.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua