Онлайн TV FM радіо FM пауза

На Прикарпатті повідомлено про підозру у зраді двом учасникам «ЛНР та ДНР»

Кримінал

На Прикарпатті повідомлено про підозру двом учасникам незаконного збройного формування «ЛНР та ДНР», які воювали проти ЗСУ. Йдеться, про ексохоронця Захарченка та начальницю топогеодизичної служби артилерійської бригади «ЛНР».

«Бойовик із Донецька з позивним «Десант» вступив до незаконних збройних формувань так званої «ДНР» у 2014 році. За рік став заступником начальника штабу «оперативно-тактичного командування Донецьк». СБУ встановила, що наприкінці 2017 року його призначили начальником відділу управління безпеки голови «ДНР». Він був особистим охоронцем Олександра Захарченка аж до ліквідації останнього влітку 2018 року»,- повідомила Марія Римар, речниця ГУ СБУ в Івано-Франківській області.

Бойовик має близько десятка нагород і відзнак від російського режиму, серед яких дві «за бойові заслуги» та «битва за Саур-Могилу».

«Після провалу охорони так званого глави «ДНР» Олександра Захарченка, фігурант займався наповненням казни терористичного угруповання, працюючи на рядовій посаді у так званій митниці «ДНР». Інша фігурантка – мешканка Луганська. В 2014 році брала участь у масових антиукраїнських заворушеннях в обласному центрі».

Жінка забезпечувала прив’язку вогневих позицій артилерії до місцевості, визначення координат цілей для нанесення ударів, планування дій артилерійських підрозділів в районі вогневих позицій. Крім того, вона проводила навчання та підготовку інших бойовиків зі своєї спеціальності.

«Слідчі СБУ повідомили обом бойовикам про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України. На них очікує позбавлення волі на строк від 12 до 15 років».

Оскільки бойовики перебувають на непідконтрольній території, СБУ вживає комплексних заходів для притягнення їх до відповідальності.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua