Онлайн TV FM радіо FM пауза

На човнах переправляли чоловіків до Молдови за 8,5 тисяч доларів: викрито учасників схеми

Кримінал

За процесуального керівництва Подільської окружної прокуратури громадянину Грузії та киянину повідомлено про підозру у незаконному переправленні військовозобов’язаних осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора.

Один з учасників схеми – киянин, підшуковував чоловіків, які хотіли поїхати з України та за 8,5 тис доларів США пропонував їм перетнути кордон поза межами пункту пропуску. Він також пояснював як це зробити і хто може їм допомогти, за що отримував свою частину коштів від «клієнтів».

Другий підозрюваний – громадянин Грузії, відносно якого в суді розглядається обвинувальний акт за вчинення розбійного нападу, організовував безпосереднє перевезення чоловіків до державного кордону у Вінницькій області. Там співучасники злочину переправляли чоловіків човнами через річку Дністер до Республіки Молдова. В Молдові ухилянтів зустрічали інші учасники групи та проставляли в закордонних паспортах чоловіків відповідні відмітки про в’їзд.

«У ході контролю за вчиненням злочину після отримання коштів учасників схеми затримали в порядку ст. 208 КПК України. Наразі до суду скеровані клопотання про обрання їм запобіжних заходів. Досудове розслідування здійснюється слідчими УП в метрополітені ГУНП у м Києві за оперативного супроводження УСР у м. Києві ДСР НП України»,- повідомляє Київська міська прокуратура.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua