Онлайн TV FM радіо FM пауза

Коломиянин хотів купити авто, а втратив понад 166 000 гривень

Кримінал

До коломийських поліцейських звернувся 46-річний коломиянин із заявою про шахрайство. Чоловік розповів, що переказав понад 166 тисяч гривень продавцю, який пообіцяв продати транспортний засіб. Однак очікування закінчилося втратою грошей.

Про це повідомляє Поліція Івано-Франківської області.

Поліцейські встановили, що потерпілий знайшов ресурс в Інтернет-мережі, де продавали позашляховик. Зв’язавшись із продавцем обговорили умови, які цілком влаштували чоловіка. Майбутній автовласник погодився та перерахував на банківську картку передплату. Дальше зв’язок з авто-продавцем обірвався.

За цим фактом слідчі поліції розпочали кримінальне провадження відповідно до статті 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Тривають оперативно-розшукові заходи для встановлення особи зловмисника.

Поліцейські закликають громадян бути уважними та критично ставитися до інформації, яку можна побачити в Інтернеті. А задля того, щоб уберегтися від шахрайства, дотримуватись наступних рекомендацій:

  • перед тим, як зробити покупку в інтернеті, замовити послугу, укласти фінансову угоду тощо, перевірте відомості про продавця або постачальника послуг та вивчіть відгуки інших користувачів;
  • вимагайте надання офіційних документів представника послуг, підтвердження його повноважень та на сам товар, який вам пропонують;- уникайте «занадто привабливих» пропозицій;
  • якщо товар або послуга, яку вам пропонують, за пропозицією продавця коштує значно нижче ринкової вартості, це може бути шахрайство;
  • у разі вартісних купівель особисто спілкуйтеся з продавцем офлайн, огляньте товар та перевірте справжність документів. За потреби – скористайтеся послугами експертів. Зазвичай шахраї змушують діяти імпульсивно. Тому залишайтеся спокійними й розсудливими.
А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua