Онлайн TV FM радіо FM пауза

11500 євро за незаконний перетин кордону: поліція Прикарпаття викрила злочинну групу

Кримінал

Мешканці Івано-Франківщини знаходили клієнтів та допомагали їм потрапити в прикордонну область, а їхні спільники інструктували ухилянтів та допомагали їм перетнути кордон сплавом Тисою або через гірські ліси.

Ліквідували черговий канал незаконного переправлення військовозобов’язаних чоловіків за кордон слідчі слідчого управління ГУНП в Івано-Франківській області та працівники Управління стратегічних розслідувань ДСР НПУ спільно з працівниками СБУ в Івано-Франківській області.

У ході слідства поліцейські встановили, що до злочинної групи входило четверо осіб: 51-річний чоловік та 45-річна жінка, а також подружжя – 38-річна мешканка Закарпаття та 26-річний іноземець.

Слідчі задокументували переправлення двох ухилянтів, яким зловмисники допомогли незаконно виїхати за межі України. Коштувала така «послуга» спершу 6,5 євро, а згодом ціна зросла до 11500 євро.

Організаторів та співучасників поліцейські затримали під час спроби незаконного перетину кордону.

Правоохоронці провели 18 обшуків в Івано-франківській та Закарпатській областях. Вилучили понад 500 000 гривень у різній валюті, автомобіль «Mercedes», який спільники використовували для перевезення чоловіків.

Чотирьом фігурантам оголошено про підозру за ч. 3 ст. 332 КК України. Йдеться про незаконне переправлення осіб через державний кордон України. Трьом підозрюваним суд обрав запобіжний захід – тримання під вартою, четвертій фігурантці – домашній арешт.

Затриманим загрожує до дев’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво у справі здійснює Івано-Франківська обласна прокуратура.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua