Онлайн TV FM радіо FM пауза

Краповий берет: у Івано-Франківську відкрили анотаційну дошку Віталію Мерінову

Новини

У Івано-Франківську відкрили анотаційну дошку заслуженому майстру спорту, чотириразовому чемпіону світу з кікбоксингу, екс-депутату та воїну НГУ Віталію Мерінову. Захисник свого часу отримав найвищу нагороду внутрішніх військ ще до 2014-го року – краповий берет.

Пам’ятний знак встановили на фасаді ліцею №15, в якому навчався полеглий захисник.

Віталій був лідером з дитинства, пригадує мати Надія Мерінова. З відзнаками закінчив школу та вищий навчальний заклад, здобув високих результатів у спорті:

«Він коли приходив додому, то поки не зробив уроки, він не їв. В нього була гарна пам’ять, тому він встигав і прочитати, і написати, і побігати в дворі, і ходити на тренування. Усе він встигав. З першого класу був старостою, все носив за собою та керував».

З дружиною Вітою разом прожили 13 років. У Віталія Мерінова залишилася маленька донечка Лея, якій не було і 3-х років, коли її тато загинув.

«Він був найкращим татом. Це була довгоочікувана дитина, ми дуже довго на неї чекали. Я вдячна Богові, що я знала, що таке люблячий чоловік, справжній батько та міцна любляча родина. Але на жаль, так мало часу. Це була позитивна, світла, добра людина, яка завжди допомагала, Це була величезна підтримка, без якої мені зараз дуже важко»,- зізнається Віта, дружина Віталія Мерінова.

З початком повномасштабного вторгнення, Віталій Мерінов добровільно вступив до лав 50-го полку НГУ. Служив на посаді гранатометника. Командир його роти Юрій Гапончук розповідає, старший солдат Мерінов мав неабиякі лідерські здібності:

«Він себе зарекомендував з дуже позитивного боку. Він постійно був ініціативним, постійно говорив правду і те, що думає, постійно хотів розвивати спорт в роті. Він був в мене на посаді гранатометника, у званні старшого солдата. Це людина, яка вела за собою хлопців. Вони його постійно слухали, незважаючи на те, що він не був командиром для них».

Спочатку депутат Івано-Франківської міської ради, далі член виконавчого комітету. Віталій Мерінов працював на благо міста та хотів розвивати спорт у Івано-Франківську і всій Україні.

«Ми спілкувалися. Спілкувалися навіть тоді, коли він мобілізувався до лав Національної Гвардії. І це була, направду, унікальна людина. Унікальна тим, що він, вже перебуваючи на війні, дуже переживав за місто. Про «Бюджет участі», про те, щоби його спортсмени поїхали на змагання, про різні заходи. Тому це велика втрата для міста, велика втрата для цього мікрорайону, де ми зараз знаходимося, тому що він дуже доклався, щоб цей мікрорайон розвивався і змінювався. Тому ми пам’ятаємо, ми вічно будемо пам’ятати, і для нас дуже важливо, щоб Герої були увіковічнені у різний спосіб, в тому числі і в анотаційній дошці, яку сьогодні відкрили на приміщенні 15-ї школи»,- розповів міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

Віталій Мерінов помер від отриманих на фронті травм у госпіталі в ніч на 31 березня 2023 року.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua