Онлайн TV FM радіо FM пауза

Корабель «Оріон» максимально наблизився до Місяця. Відео

Новини

Космічний корабель «Оріон» без екіпажу на борту максимально наблизився до Місяця. До супутника Землі він підійшов на 130 кілометрів у межах місії НАСА «Артеміда».

Це найменша відстань, на яку космічні кораблі наближалися до Місяця за останні п’ять десятиліть. Попереднього разу це була місія «Аполлон-17» — шосте й останнє висадження людей на супутник у 1972 році.

НАСА підтвердило, що в неділю капсула «Оріон» пролетіла через атмосферу Землі й приземлилася в Тихому океані, завершивши 25-денний політ навколо Місяця й назад. Розгорнувши кілька комплектів парашутів, капсула приземлилася на узбережжі мексиканського півострова Нижня Каліфорнія о 9:40 ранку за місцевим часом.

Якщо ця програма буде успішною, то наступною стане місія «Артеміда-2». Це вже буде пілотований політ навколо Місяця й назад. Старт заплановано на 2024 рік. Потім організують місію «Артеміда-3», під час якої астронавти вже висадяться на місячну поверхню. А ось на Червону планету відправити екіпаж планують не раніше ніж через 15 років.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua