Онлайн TV FM радіо FM пауза

Коломийська міська освіта може недоотримати близько 15 млн гривень. Відео

Новини

Коломийська міська освіта може недоотримати близько 15 мільйонів гривень. Цим стурбовані педагоги та вихователі. Адже їм можуть затримати виплату заробітної плати чи виплатити її в неповному обсязі. Тому освітяни міста над Прутом одразу ж звернулися до уряду та Міністерства освіти і науки з цього приводу.

У зв’язку із можливим недофінансуванням галузі педагогічним працівникам шкіл і ліцеїв, а також  вихователям групи продовженого дня можуть затримати виплату заробітної плати чи виплатити її в неповному обсязі. Мова йде про майже 15 мільйонів грн. Про це розповів начальник міського управління освіти Любомир Бордун. А все через те, що кошти на освіту рахували не відносно формули. 

“Це виникло за рахунок того, що в нас збільшилося наповнення класів. Друге – це те, що в цій формулі не враховане індивідуальне навчання, зменшений коефіцієнт поділу класів на групи, а також не врахована група продовженого дня”, – відзначив Бордун.

Освітяни кажуть, що сподіваються, що їх почують у Міністерстві та уряді. Поки освіту доводиться фінансувати за кошти міського бюджету. А за ці гроші, вважають педагоги, можна було би покращувати матеріальне та технічне забезпечення навчальних закладів.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua