Онлайн TV FM радіо FM пауза

Камерун став натхненням фестивалю орхідей у Садах К’ю в Лондоні. Відео

Новини

Хижий цар звірів із гривою з квітів. Флористи та садівники завершують роботу над фігурою лева в Королівських ботанічних садах К’ю в Лондоні. Величезна скульптура стала центральним елементом щорічного фестивалю орхідей.

Планувати захід почали ще минулого літа. А останні три тижні п’ять садівників К’ю та майже 1000 волонтерів установлювали барвисті експозиції.

Так для прикрашення оранжереї принцеси Уельської використали тисячі орхідей, доставлених із Нідерландів.

Цього року тема фестивалю — Камерун. Уперше джерелом натхнення цього заходу стала африканська країна. Не дивно, що багато фігур нагадують про камерунську фауну й зображують бегемотів, жирафів та крокодилів. Але колорит Африки глибший, ніж просто тварини.

Поряд із квітковими композиціями влаштували й фотовиставку. Ці знімки зробили в одному з камерунських сіл.

У колекції орхідей Садів К’ю — близько 1300 видів. Але це лише мала частина всієї різноманітності цих квітів. У світі їхніх видів понад 25 тисяч.

Водночас дикі орхідеї перебувають під загрозою, зокрема й у Камеруні. Найбільше їм шкодить забруднення довкілля та знищення лісів.

Це вже 27-й фестиваль орхідей у Ботанічних садах К’ю. Він триватиме до 5 березня.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua