Онлайн TV FM радіо FM пауза

Кабмін погодився ліквідувати Державний земельний банк

Кабінет міністрів України на засіданні 25 квітня підтримав пропозицію Міністерства фінансів і схвалив проект закону, який буде спрямовано до Верховної Ради, про ліквідацію Державного земельного банку. Про це повідомляє прес-служба Урядового порталу.

Міністр Кабінету міністрів України Остап Семерак зазначив, що земельний банк був створений урядом Азарова «для корупційних схем». «Планувалося, що до цього банку вноситимуть земельні паї, і за державні кошти, за заниженими цінами, ці паї мали викуповуватися за корупційною і дуже непрозорою схемою у реальних власників», – розповів Семерак.

Саме тому, за словами міністра, Кабмін прийняв рішення про ліквідацію земельного банку.

Нагадаємо, 7 вересня 2012 року Верховна Рада прийняла закон про створення земельного банку. “За” проголосувало 242 депутати при мінімально необхідних 226.

Додамо, 7 липня Кабмін затвердив порядок створення Земельного банку зі статутним капіталом 120 млн грн. У квітні Рада виділила 120 млн грн у 2012 році на створення земельного банку. Нагадаємо, що представники опозиції вимагали від президента Віктора Януковича ветувати прийнятий закон, який передбачає створення Державного земельного банку в Україні.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua