Онлайн TV FM радіо FM пауза

Із клумб у Калуші зникло кількасот рослин

Новини

6 квітня, у суботу, невідомі сильно понищили клумби міста Калуш, покрали квіти і декоративні кущі. Працівники КП «Калушавтодор» звернулися у правоохоронні органи.

Про це повідомляє Калуська міська рада.

«Квіти, на жаль, крадуть постійно. Однак, такої масштабної крадіжки навіть досвідчені комунальники пригадати не можуть. Із клумби біля супермаркету «Сільпо» зникли 415 самшитів, 15 спірей украли на вул. Дзвонарській, викопали гібіскуси на проспекті Лесі України. Понівечили і клубми на вул. С. Бандери. Із квітучої карти України покрали хвойники, спіреї, хризантеми»,- розповідає Начальниця дільниці озеленення КП «Калушавтодор» Анна Бігун.

Клумбу біля «Сільпо» практично повністю знищили. Там росли самшити, здорові, проліковані від вогнянки.

«Була цікава розбивка, вкладено дуже багато роботи. Не знаю, чи їх хтось налякав, бо залишили, може, з 30-40 кущів. Усе решта – витоптано, викопано, – розповідає Анна Бігун. Нашим працівникам просто опускаються руки. Усі рослини ми вирощуємо самотужки. Плануємо збільшувати кількість квітників у громаді. Але натомість змушені висаджувати наявні рослини замість вкрадених. І це добре, що поки що є чим поновлювати, однак, якщо такі крадіжки повторюватимуться надалі, квітів і кущів просто не вистачить. Укотре звераємося до людей: бережіть зелені насадження. Туди вкладено дуже багато роботи. Ми працюємо, у першу чергу, заради вашого комфорту»,- продовжує Анна Бігун.

Водночас, працівники дільниці озеленення КП «Калушавтодор» продовжують працювати. На вул. Євшана у Калуші висаджують бузкову алею. На провулку Шкільному насаджують хвойники: там заплановано цікавий ландшафтний проєкт. А на клумбах міста з’являються однорічні квітучі рослини.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua