Онлайн TV FM радіо FM пауза

Івано-Франківська область на другому місці за рівнем працевлаштування учасників бойових дій

Івано-Франківська область на другому місці за рівнем працевлаштування учасників бойових дій Новини

На обліку служби зайнятості перебуває 169 учасників бойових дій. З початку року працевлаштовано 147 осіб, за рівнем – це 2 місце серед регіонів України.

Одним з питань на порядку денному сьогоднішньої онлайн-наради Світлана Онищук Голова Івано-Франківської ОВА з головами районних військових адміністрацій, територіальних громад, керівниками структурних підрозділів ОДА, правоохоронних органів та територіальних органів міністерств, інших центральних органів виконавчої влади було питання послуг служби зайнятості населенню Прикарпаття, зокрема учасникам бойових дій. Про це доповіла заступниця директора Івано-Франківського обласного центру зайнятості Ольга Шевчук.

За її словами, на сьогодні в базі даних налічувалось орієнтовно 2,3 тис. вакансій, кількість зареєстрованих безробітних становить 3 тис. осіб . Здійснено 3420 направлень на суспільно корисні роботи в умовах воєнного стану. З метою забезпечення професійно-кваліфікаційного рівня шукачів роботи вимогам роботодавців за сприяння служби зайнятості 1,8 тис. безробітних проходили професійне навчання. 706 осіб отримали ваучер на навчання та підвищення кваліфікації, зокрема 32 учасники бойових дій.

«Одне з важливих завдань сьогодення – допомогти військовослужбовцям адаптуватися у мирному житті, зокрема цьому сприяє працевлаштування. Власне, допомога фахівців обласного центру зайнятості допоможе їм підвищити кваліфікацію чи здобути новий фах, який користується попитом на ринку праці, або розпочати власну справу», – підкреслила керівниця області.

Фото: Івано-Франківська обласна державна адміністрація

Головне зображення: https://gracers.com/data/article_item/18/2/182_a.jpg

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua