Онлайн TV FM радіо FM пауза

Івано-Франківська громада закупила дрони для військових. Відео

drony - Івано-Франківська громада закупила дрони для військових. Відео - rai.ua Новини

51 fpv-дрон та 6 мавіків. Саме стільки вдалося закупити Івано-Франківській громаді за результатами цьогорічного конкурсу міської програми «Бюджет участі». 

Цьогоріч у конкурсі програми «Бюджет участі» з’явилася категорія, в якій автори змогли подати проєкти для військових. І цим, каже координаторка програми Христина Гнатів, скористалось багато людей.

Загалом вдалось придбати 51 fpv-дрон та 6 мавіків. Михайло Козій один із авторів проєктів для військових. Каже, громада активно долучилася до голосування. Його ініціатива набрала понад 2 тисячі голосів.

Прийняти fpv-дрони від громади прийшли захисники. Військовослужбовець 102-ої окремої бригади ТРО Ростислав Рудзинський каже, така підтримка – це приклад єдності та мотивації.

Голова Івано-Франківської громади Руслан Марцінків закликає брати активну участь у майбутніх проєктах програми «Бюджет участі» для підтримки військових. Вже наступного року і коштів, і категорій задля їх реалізації буде більше.

Відтак 15 fpv-дронів передали 102 окремій бригаді ТРО, ще 15 – поїхали до захисників 109 окремого гірсько-штурмового батальйону. 21 «fpv-пташка» полетить до 52 окремого стрілецького батальйону. А от 81-ій окремій аеромобільній бригаді громада передала два «Мавіка 3Т». Ще чотири поїдуть наступного тижня до інших військових частин.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua