Онлайн TV FM радіо FM пауза

Івано-Франківськ відвідали представники благодійних організацій з Італії

Новини

Впродовж кількох днів на Прикарпатті перебувають представники благодійних організацій з Італії. У рамках візиту вони розпочинають реалізацію двох проєктів у партнерстві з Івано-Франківською Архієпархією УГКЦ.

Про це йдеться на сайті Івано-Франківської Архієпархії Української Греко-Католицької Церкви.

У понеділок, 18 березня, у приміщенні конференц-зали архієпархіального управління відбулася зустріч-знайомство команди проєкту з робочою групою з Італії, які забезпечуватимуть функціонування проєктів в Україні – «Health care for safety and rehabilitation» та «Разом з Україною завжди». З делегатами зустрівся Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Владика Володимир Війтишин.

Розповідаючи про основну мету керівник проєкту «Health care for safety and rehabilitation» Джорджо Зелікович зауважив, що найголовнішим у їх реалізації є бажання допомагати людям так, щоб вже завтра вони мали можливість допомагати іншим:

«Ділитися чимось – означає помножити щось. Ви можете називати це дивом, мрією чи чудом, але основне у допомозі – це бажання сказати ближньому «так»».

Наступного дня, 19 березня, благодійники зустрілися з Архієпископом і Митрополитом Івано-Франківським Владикою Володимиром Війтишиним.

Вітаючи гостей, Митрополит зауважив, що підтримка італійським народом України є дуже важливою та своєчасною:

«Насамперед дякую, що ви сьогодні є тут, з нами, щоб разом творити добро для наших ближніх. Сьогодні допомога є надважливою, адже війна, більшою чи меншою мірою, вплинула на всіх — фізично чи психологічно. Тож дякуємо, що у такий важкий час, ви не залишили нас самостійно протистояти ворогу, а прийшли й надали надійне плече підтримки. Дякуємо вам».

Згодом благодійники завітали до коворкінгу Івано-Франківського Центру журналістської солідарності, де ознайомилися з роботою Івано-Франківської обласної спілки журналістів, поцікавилися досвідом підтримки медійників, зокрема тих, які проживають на території прикордонних та прифронтових регіонів нашої держави. Вони також поспілкувалися із журналістами, які входять до числа внутрішньо-переміщених осіб, й дізналися основні виклики, які стоять перед ними.

Опісля в режимі онлайн відбулася зустріч керівництва проєкту «Health care for safety and rehabilitation» із партнерами у Харкові, де обговорили ситуацію на прифронтових територіях, загальну атмосферу в місті й основні потреби місцевого населення.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua