Онлайн TV FM радіо FM пауза

Івано-Франківськ долучився до Всеукраїнської спортивної акції вшанування загиблих воїнів

Новини

Івано-Франківськ долучився до Всеукраїнської спортивної акції вшанування загиблих воїнів «ШАНУЮ ВОЇНІВ, БІЖУ ЗА ГЕРОЇВ УКРАЇНИ». Забіг зібрав близько тисячі людей, серед яких родини полеглих воїнів, їхні друзі, вихованці спортивних шкіл, військовослужбовці, волонтери та мешканці громади, які навіть не були знайомі із захисниками, однак прийшли вшанувати їх пам’ять.

«Ми будемо бігти 2 км. Ми розуміємо, що є батьки, які старшого віку, які не зможуть пробігти таку дистанцію. То ми забіг відкриємо чисто символічно 100 метрів будуть бігти діти і батьки старші. Нам не важливо, чи вона пробіжить, чи вона пройде, найосновніше сьогодні – це є пам’ять. Це не просто забіг чи спортивний захід, це є пам’ять та вшанування. Кожен сьогодні має можливість вшанувати Героя, кожен має можливість підійти до матері, дружини, батька Героя і просто подякувати і обійняти і подякувати за те, що ми сьогодні маємо можливість бігти», – розповідає начальник відділу в Івано-Франківській області міністерства у справах ветеранів Володимир Веркалець.

Кожен учасник отримав номер із прізвищем захисника, який загинув. Усього таких номерів майже 800. Катерина Ніхаєнко разом із двома малолітніми синами бігтимуть у пам’ять про свого татка. Воїн захищав країну у складі нашої 10-ки «Едельвейс». Минулого року росія вбила батька двох синів.

«Я буду бігти сміливо. Надіюсь, мама буде гордитися за мене. Що я буду бігти за свого тата», – каже син полеглого героя Володимира Ніхаєнка Максим Ніхаєнко.

«На жаль, пам’ять – це все, що у нас залишилося. І нести пам’ять за наших героїв – це найголовніше, що може бути. І такі забіги, зустрічі – це дуже добре. Бо коли біжать такі синочки, дочки – це неймовірно», – каже дружина полеглого героя Володимира Ніхаєнка Катерина Ніхаєнко.

Мати наймолодшого у Івано-Франківській громаді захисника Тараса Стахіва п. Надія біжить за сина. Каже, окрім пам’яті акція вшанування полеглих героїв об’єднує родини, які втратили на війні найдорожчих.

«Це є ще одна можливість зустрітися, обійнятися, підтримати одна одну словами. Навіть запитати як твоє здоров’я? і це теж має велике значення. Тому я спілкуюся з матерями загиблих, і вони відчувають мій стан, я відчуваю їх стан. І це дозволяє нам в такий спосіб боротися далі», – каже мама загиблого героя Тараса Стахіва Надія Стахів.

За десантника Олега Перегуду, який загинув за Україну, побіг очільник громади Івано-Франківської громади Руслан Марцінків. Каже, особисто з військовим знайомий не був, однак за честь бігти за героя.

«Біжу за воїна Олега Перегуду. Не всі, на жаль, мали багато рідних, тому дуже важливо за всіх хлопців згадати у цьому пробігу, тому вибрав Олега Перегуду. Це більше підтримка. Давайте не порівнювати те, що відбувається на фронті, і те, що відбувається в тилу. Нам в сотні разів легше, тому це якийсь мінімум , що ми можемо зробити – пробігти за них», – розповідає голова Івано-Франківської ТГ Руслан Марцінків.

До слова, дружина Олега Перегуди Василина взялася втілювати мрію свого чоловіка – облаштовувати реабілітаційний центр для військових. Жінка активно активну участь у різноманітних заходах підтримки воїнів та дружин, які втратили своїх чоловіків на війні. Кожен свій крок, який допомагає іншим присвячує полеглому чоловікові.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua