Онлайн TV FM радіо FM пауза

Ю.Продан взяв участь у слуханнях в Європарламенті на тему діяльності Енергетичного Співтовариства

Під час візиту до м. Брюссель Міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Продан взяв участь у слуханнях в Європейському Парламенті на тему діяльності Енергетичного Співтовариства, організованих за ініціативою головуючого у Групі реагування високого рівня Енергетичного Співтовариства Єжи Бузека. 

Виступаючи на заході, Міністр наголосив на пріоритетах нового Уряду України в енергетичній сфері. «Україна завжди була надійним партнером Євросоюзу у питаннях постачання вуглеводневої сировини і у більш широкому сенсі – у підвищенні енергетичної безпеки на Європейському континенті. Ми підтримуємо роботу щодо диверсифікації джерел постачання природного газу», – зазначив Міністр.

Крім того, Юрій Продан зупинився на ключових завданнях нашої держави в контексті головування в Енергетичному Співтоваристві протягом 2014 року: «Стабілізацію становища в енергетичному секторі та його розвиток ми бачимо тільки у впровадженні ринкових принципів його функціонування. Україна є членом Енергетичного Співтовариства і має зобов’язання щодо впровадження європейських принципів функціонування».

Міністр наголосив, що Україна буде змінювати внутрішнє законодавство, відповідно до європейських стандартів. «У цьому ми підтримуємо діяльність Енергетичного Співтовариства, а Енергетичне Співтовариство, з свого боку, надає нам експертну допомогу. Більш того, ми використаємовсі можливості, як країни, що головує цього року в Енергетичному Співтоваристві, аби  його діяльність була ще більш ефективною», – запевнив Міністр.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua