Онлайн TV FM радіо FM пауза

Історичну посвяту у лицарі відтворили у Галицькому замку на Франківщині. Відео

Новини

Дійство провели у форматі театралізованої екскурсії. Глядачами були люди, які вимушено переїхали на Прикарпаття з інших областей України.

Лицар Мар’янко з Ямниці прибув у Галицьку фортецю навчати молодих захисників мистецтву лицарського поєдинку. З ним змагався досвідчений лицар з Галича Миколко. В запеклому бою перемогла молодеча звитяга.

Цьогоріч, каже генеральний директор національного заповідника «Давній Галич» Володимир Олійник, посвяту у лицарі провели у вигляді екскурсії для людей, які вимушено переїхали з інших областей України.

Від так, після посвяти в лицарі танцювальний колектив «Ярославна» з Галича відтворив давній танець «Маразуля». У Середньовіччі його виконували під час лицарських турнірів.  

Такі заходи, зазначають організатори, відбуватимуться регулярно. Крім того їх доповнюватимуть майстер-класами зі стрільби з лука та фехтування мечем.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua