Онлайн TV FM радіо FM пауза

8 квітня – день буддизму, конкурсу краси та карликових бегемотів

Історичні хроніки

8 квітня – 98-й день року. В цей час в світі відзначається Міжнародний день буддизму, конкурсу краси та день карликових бегемотів.

День карликового бегемота

Карликовий бегемот – монотипний рід наземноводяних ссавців із родини бегемотових ряду оленеподібних.

Вони набагато менші за звичайного бегемота – довжина 1,8 м, зріст 75 см і важить у 10 разів менше. Живуть лише у вологих лісах Західної Африки. Віддають перевагу суходолу, живлячись різними рослинами, опалими плодами та корінням.

Це рідкісна тварина, якій загрожує цілковите зникнення, занесена до Червоної книги. Вони добре розмножуються в зоопарках, а у себе на батьківщині перебувають під загрозою.

Карликовий бегемот із Брістольського зоопарку в Англії

 3 давніх часів мешканці Африки полювали на карликового бегемота заради його смачного м’яса.

Вперше цей день відзначили в 2013 році Pygmy Hippo Foundation, некомерційною організацією, яка займається збереженням карликових бегемотів.

Міжнародний день буддизму

Буддизм – це релігійно-філософське вчення про духовне пробудження, яке виникло близько VI століття до н. е. в Стародавній Індії.

Найбільше послідовників має в країнах Південно-Східної Азії, Східній Азії та Тибеті.

Дата святкування обрана на честь дня народження Будди Шак’ямуні – основоположника вчення. 

Будда Шак’ямун (відомий серед буддистів під різними іменами) – засновник і центральна постать буддизму, духовний вчитель.

Міжнародний день буддизму має за мету об’єднання вірян, залучення до спільної молитви й вшанування Будди.

Хоча буддизм вважається релігією і має багато ознак релігії, як-от храми, чернецтво, молитви, у ньому немає віри в Бога-творця, тому його нерідко називають «атеїстичною» релігією.

Міжнародний день конкурсу краси

Конкурс краси – конкурсне шоу за певними правилами, що закінчується вибором найкращої учасниці та нагородженням призами.

Miss World – міжнародний конкурс краси, один з найпрестижніших конкурсів краси у світі, поряд з конкурсами Міс Всесвіт, Міс Інтернешнл і Міс Земля. Конкурс був започаткований англійцем Ериком Морлі у 1951 році і з того часу проводиться щорічно.

Титул «Міс Світу 2024» отримала представниця Чехії – 23-річна модель Крістіна Пишкова. 

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua